Best i test kjøleskap 2019

 

Mye av livet ditt hjemme dreier seg om kjøkkenet og en stor del av dette er nettopp kjøleskapet ditt. Her skal du oppbevare maten du og familien skal spise flere ganger daglig i flere år fremover.  Du tenker kanskje at så lenge det er kaldt nok, er det ikke så farlig hva slags kjøleskap du kjøper, men det er veldig mange flere faktorer som spiller inn, enn bare temperaturen. Visste du fFeks at personer med et større kjøleskap ofte kjøper inn flere grønnsaker og derfor spiser sunnere? Det er også enormt stor forskjell i hvor godt temperaturen er fordelt i ulike deler av kjøleskapet. De bedre kjøleskapene er utstyrt med forskjellige sensorer for å takle dette problemet, slik at ikke maten blir dårlig selv om det er lite plass igjen.

 

Om testen:

I testen av de beste kjøleskapene har vi spesielt lagt vekt på et par ting.

  1. Størrelsen av kjøleskapet. Vi mener at et godt kjøleskap for en familie på over 2 personer bør ha en kapasitet på over 300 liter.
  2. Støynivået. Et kjøleskap på under 40dB merkes knapt, men straks det går over til nærmere 50dB, blir det altfor bråkete. Alle kjøleskapene vi har inkludert i listen ligger på 38-39dB bortsett fra et kombiskap med fryser som krever mer energi.
  3. Design. Det er vanskelig å lage et kjøleskap stygt, men vi har definitivt kommet over en god del kjøleskap under testen som vi ikke ville kjøpt uansett hvor gode de var.
  4. Pris. Prisen er viktig for (nesten) alle og det er veldig tydelig at visse selskaper prøver å presse opp prisene på kjøleskap til de grader bare de har en ekstra uviktig funksjon. Vi har derfor selvsagt luket ut alle de.
  5. Energibruk. Hvor effektivt et kjøleskap klarer å disponere energien varierer veldig. Vi anbefaler å se etter et kjøleskap med klasse A+ eller bedre.

Modell Bilde Score Pris
ELECTROLUX ERF4114AOX 6/6 Best pris: 6,690 kr.- / Kjøp her
SIEMENS KS36WPI30 6/6 Best pris: 8.549 kr,- / Kjøp her
GORENJE R6192LW 5/5 Best pris: 5,695 kr,- / Kjøp her
WHIRLPOOL BSNF 9152 OX 5/5 Best pris: 5,449 kr,- / Kjøp her

 energ a++ anbefalt for kjøleskap test 2018

 

1. ELECTROLUX ERF4114AOX

best i test kjøleskap 2018best i test kjøleskap 2018

 

Vår testvinner av kjøleskap er electrolux sin ERF modell. Med sitt elegante design, høy kapasitet og lavt støynivå, og en rekke smarte funksjoner, var det ingen tvil i om hvem som ville stikke av med seiren.  Kjøleskapet kommer med praktiske detaljer som flaskehylle, kjølebokser og led-lys. Kjøleboksene fungerer utmerket da kjøleskapet inneholder et temperaturfordelende system slik at du kan oppnå en lavere temperatur der du oppbevarer melk enn der du oppbevarer grønnsakene.  Et komplett kjøleskap med en god prislapp.

 

Kapasitet: 387 liter

Støynivå: 39 dB

Energiforbruk: 116kWh (i året)

Ventilert kjøling: Ja

Led belysning: Ja

Energiklasse: A++

 

 

2. SIEMENS KS36WPI30

best i test kjøleskap 2018best i test kjøleskap 2018

 

En sterk kandidat i testen vår som ligner mye på testvinneren, men kjøleskapet ligger i et prisnivå høyere. Om du ønsker et godt kjøleskap med vanndispenser, er dette det beste valget for deg. Kjøleskapet ligner på mange måter Electrolux ERF med sitt lukseriøse design, flott LED-belysning og det kommer også med hurtignedkjølning som er praktisk dersom du har handlet in mange varer.

 

 

Kapasitet: 346 liter

Støynivå: 39 dB

Energiforbruk: 112Wh (i året)

Ventilert kjøling: Ja

Led belysning: Ja

Energiklasse: A++

 

 

 

3. GORENJE R6192LW

best i test kjøleskap 2018best i test kjøleskap 2018

Et kjøleskap med god plass , ventilert kjøling og lavt energiforbruk. Led-belysning gjør at kjøeskapet får et elegant utseende innvendig. Det er et godt kjøleskap, men du får etter vår mening mer for penge for de andre kjøleskapene nevnt ovenfor i testen.

Kapasitet: 368 liter

Støynivå: 38 dB

Energiforbruk: 114 Wh (i året)

Ventilert kjøling: Ja

Led belysning: Ja

Energiklasse: A++

 

4. WHIRLPOOL  BSNF 9152 OX 

best i test kjøleskap 2018best i test kjøleskap 2018

Denne modellen fra Whirlpool er et kombinert kjøleskap med fryser. Om du trenger et mindre kjøleskap og har ikke behov for en stor fryser heller, kan dette være et godt valg for deg. Kjøleskapet rommer 252 liter som er nok for mindre familier og fryseren 94 liter. En grei pris etter vår mening for et kombi-kjøleskap.

Kapasitet: 252 + 94 liter

Støynivå: 42dB

Energiforbruk: 251Wh (i året)

Ventilert kjøling: Ja

Led belysning: Ja

Energiklasse: A++

 

5. BOSCH KVSV36AI31

best i test kjøleskap 2018best i test kjøleskap 2018

Et frittstående kjøleskap med gode muligheter for grønnsaksoppbevaring. Hydrofresh plus-skuffen har teknologi som gjør det mulig for deg å innstille fuktigheten i skuffen etter ditt ønske. Kjøleskapet har videre sensorer som sørger for en jevn temperatur i hele kjøleskapet slik at maten ikke går darlig. Superkjølings-funksjon følger også med.

Kapasitet: 348 liter

Støynivå: 39 dB

Energiforbruk: 112 Wh (i året)

Ventilert kjøling: Ja

Led belysning: Ja

Energiklasse: A++

 

 

2 kommentarer til «Best i test kjøleskap 2019»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *