Mobilabonnement best i test 2019

Det er et hav av mobilabonnementer der ute og alle mener at de selv er best og billigst. Vi i Vikingtest har nå tatt oppdraget i egne hender for å gi det norske folk det faktiske bildet av mobilabonnementer der ute.

Vi har testet følgende:

 1. Fart (nedlastings og opplastinghastighet) og dekning
 2. Pris
 3. Annet (generell omtale, kundeservice og annet)

Før vi går i gang med testen er det en ting vi ønsker å spesifisere. Når det gjelder dekning er det to telskaper som har monopol på tele-dekning i Norge, Telenor og Telia. Alle andre selskaper leier av enten Telenor eller Telia. Når vi sammenligner dekningen til hvert av selskapene, er det dermed Telenors dekning og Telias dekning vi sammenligner. 

 

Eskpertpanel og redaktør:

Håkon Svendsen: IT-spesialist

Bilderesultat for guy with glasses

De aller færreste tenker på utgiftene knyttet til mobilabonnement. Folk flest aner ikke hvor mange tusen kroner de kunne spart i løpet av kort tid ved å bytte, og fortsetter dermed å bruke mobilabonnementet knyttet til kjøp av mobilen som i de fleste tilfeller ligger på 300-500 kr /måneden. Jeg kan garantere at du lett kan finne et mobilabonnement halvparten så dyrt med samme muligheter som det du betaler for i dag.

 

Under finner du en tavleoversikt, vi anbefaler likevel at du blar lengre ned for å lese hele anmeldelsen til hvert mobilabonnement.

La oss starte med Norges helt klart største teleselskap

6. Telenor

Bilderesultat for telenor

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (3/6)

Telenor er norges største teleselskap og jeg er helt sikker på at mange av dere som leser dette innlegget har et Telenorabbonoment.

Dekning og hastighet

Telenor reklamerer for å være verdens raskete mobilabonnement. Det de legger i dette, er ikke at de har dekning over hele verden, men at de har avtaler rundt i verden der de selv har plukket ut de raskeste telepartnerne. Det er det imidlertid vanskelig å bevise.

Når det gjelder dekning i Norge har både Telenor og Telia meget god dekning. I følge en test gjort av tek.no av dekningskartet av Telenor og Telia, dekker Telia 10% mer enn Telenor. Telia og Telenor dekningskart

Det gjelder imidlertid stort sett bare deler av Finnmark, som er uinteressant for de fleste.

Under vår test ser det imidlertidig ut til at Telenor har bedre dekning enn Telia, da Telenor dekker større deler av Norge med 4G. Forskjellen er størst i havet og på innlandsfjellet. Der har Telenor bedre 4G dekning.

Dekningskart: Telenor til venstra og Telia til høyre

Når det gjelder det nye superraske 4G+ nettet har Telia helt klart et forsprang. Telenor har kun klart å få på plass 4G+-dekning i spissen av sør-Norge, mens Telia ser ut til å gi en god dekning over Norge.

Konklusjon for dekning og hastighet

Telenor har god 4G dekning over hele Norge. 4G gir en god opplastnings og nedlastinghastighet, og de færreste av oss trenger noe raskere. Dersom du ønsker noe raskere som 4G+, bør du ikke gå til Telenor (ennå).

Pris

En oversikt over prislisten til Telenor ser du under. Prisene er definitivt høye i forhold til andre leverandører. Det trekker selvsagt ned i ratingen vår.

 

Annet:

Kundeservicen til Telenor er åpen 24 timer i døgnet. Telefontjeneste er imidlertid ikke gratis, men ligger på kun 80 øre/minuttet som ikke er mye å klage på. Videre har de en gratis chat du kan benytte deg av. De responderer raskt på telefon. Kundeservicen til Telenor må derfor konkluderes som god.

 

 

5. Telia

Bilderesultat for telia

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(4/6)

Telia (tidligere Netcom) er norges andre største mobilselskap etter Telenor.

Dekning og hastighet

Telias 4G+ dekning er klart bedre enn Telenors, men 4G dekningen til Telia er noe dårligere på havet og innlandsfjellet (se analyse under Telenor). Vi ser på Telias dekning som svært god og det er tydelig de satser for å utvide 4G+ dekningen.

Pris

For alle

GB/mPris/m
2249 kr
4329 kr
6379 kr
10429 kr
15479 kr
20529 kr
Uendelig 579 kr

Under 29 år

GB/mPris/m
3249 kr
6329 kr
8379 kr
12429 kr
18479 kr
25529 kr

I likhet med Telenor gir Telia litt bedre tilbud til de yngre, men det er minimalt. Prisen er også litt bedre enn Telenors, men prisen for mobilabonnement er forsatt altfor dyrt etter vår mening.

Annet

Kundeservicen til Telia er kun åpen fra 08-20 på hverdager, 09-17 på lørdager, og 10-15 på søndager. Det er heller ikke gratis å ringe Telia, men koster omtrent det samme som Telenor (ca 80 øre/minuttet). Videre har de en gratis chat du kan benytte deg av. Kundeservice ser ut til å svare raskt når vi ringer dem.

 

4. Onecall 

Bilderesultat for onecall

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(4/6)

Onecall ble startet i 2003 og har vært et voksende mobilabonnement-selskap siden.

Dekning og hastighet

Onecall leier Telias telelinje og har dermed bedre 4G+ dekning enn Telenor og leietakere av Telenor.

Pris

Onecall reklamerer med ‘pris for folk flest’, men det betyr ikke akkurat at de er billigst.

Gb/mPris/m
1179 kr
2219 kr
4269 kr
6319 kr
8369 kr
12419 kr
16469 kr

Onecall er litt billigere enn Telenor og Telia. For 6 GB / måned, må du betale 379 kr hos Telia og 319 hos Onecall. Det blir 600 kr forskjel i året.

Annet

Kundeservice er åpen fra:

Mandag til fredag: 08:00-20:00
Lørdag: 10:00 – 15:30
Søndag: Stengt

Dette gjelder både telefon og chat.

 

 

3. Talkmore

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(5/6)

 

Dekning og hastighet

Onecall leier Telenors telelinje og har dermed litt bedre 4G-dekning, men dårligere 4G+ dekning enn Telia.

Pris

mobilabonnement priser best i test

Annet

Kundeservice er åpen fra:

Mandag til fredag: 09:00-17:00
Lørdag-søndag: 10:00 – 14:00

Talkmore kan også nås på Chat og epost.

 

2. Chilimobil

Bilderesultat for chili mobil

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(5/6)

 

Dekning og hastighet

Onecall leier Telias telelinje og har dermed bedre 4G+ dekning enn Telenor og leietakere av Telenor.

Pris

Prisen er klart billigere enn de tidligere nevnte, og spesielt liker vi tilbudet de har for store datamengder. Chili mobilabonnement gjør det derfor sterkt i testen.

Annet

Kundeservice er åpen fra: Man-Fre: 09:00-17:00, og er stengt i helgene. Det er kun mulig å kontakte dem via epost eller telefon.

Noe annet som bør nevnes med chilimobil, er at de har fått kritikk fra forbrukertilsynet da deres ‘fri abbonoment’ ikke viste seg å være så fritt likevel. Det har vært klare restriksjoner i forhold hva du kan gjøre med et slikt abbonoment. Dersom du ønsker å bestille dette abbononmentet, anbefales det å nøye gå igjennom hva ‘fritt’ innebærer før du bestiller.

 

 

 

1. Icenet

Bilderesultat for ice net

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(6/6)

 

 

Icenet har vokst seg svære de siste årene og har havnet på en tredjeplass på listen over norges største teleselskaper.

 

Dekning og hastighet

Onecall leier Telias telelinje og har dermed bedre 4G+ dekning enn Telenor og leietakere av Telenor.

Pris

Akkurat nå har Ice kampanje på sitt ‘bli kjent abbonoment’ de gir deg 30GB i 2 måneder for 99 kr. Deretter gir de deg et forslag basert på ditt forbruk.

Dermed følger prislisten nevnt nedenfor:

Fordelen med denne kampanjen er at du kan bruke 30GB i to måneder for prisen av totalt 198,-. Det betyr at du vil spare over 500,-. Etter dette perioden kan du velge å kanselere, da det ikke er noen bindingstid, eller fortsette med et av de andre tilbudene deres som har en meget lav pris.

Eventuelt kan du bytte til Chilinett etter kampanjeperioden som ser ut til å være hakket billigere, men det er noe vi ikke anbefaler da pengene du sparer ligger på 15-25 kr per måned og Chilinett har tidligere fått kritikk for deres utydelige avtaler med kundene.

Annet

Kundeservice er åpen:

Hverdager: 08:00 – 20:00
Lørdager: 08:00 – 16:00
Søndag: Stengt

Icenet kan nås på både telefon, epost og facebookchat.

 

 

24 kommentarer til «Mobilabonnement best i test 2019»

 • 11. mai 2019 kl 14:59
  Permalink

  Takk for det, da ble det byttet til Icenet på flekken.

  Svar
 • 2. april 2023 kl 14:44
  Permalink

  Replacement windows tender more than natural be exposed and up to date air. You’ll be suffering with a windows replacement Aspectmontage Boston hard time declaration a peaceful commitment that brings as tons benefits as brand-new windows. Here are some benefits you’ll start enjoying from daytime one.

  Svar
 • 2. april 2023 kl 17:59
  Permalink

  :::::::::::::::: ONLY THE BEST ::::::::::::::::

  Content from TOR websites Magic Kingdom, TLZ,
  Childs Play, Baby Heart, Giftbox, Hoarders Hell,
  OPVA, Pedo Playground, GirlsHUB, Lolita City
  More 3000 videos and 20000 photos girls and boys

  h**p://vo.la/GTDJs
  h**p://0se.co/US5u4
  h**p://gurl.pro/1qrbfd

  Complete series LS, BD, YWM, Liluplanet
  Sibirian Mouse, St. Peterburg, Moscow
  Kids Box, Fattman, Falkovideo, Bibigon
  Paradise Birds, GoldbergVideo, BabyJ

  h**p://gg.gg/1349i6
  h**p://v.ht/Edc4
  h**p://cutt.us/SpGJZ

  Cat Goddess, Deadpixel, PZ-magazine
  Tropical Cuties, Home Made Model (HMM)
  Fantasia Models, Valya and Irisa, Syrup
  Buratino, Red Lagoon Studio, Studio13
  —————–
  —————–
  000A000583

  Svar
 • 3. april 2023 kl 01:36
  Permalink

  Азино777 предлагает первоклассный лицензированный программу от основных создателей. У нас представлены классические игровые автоматы различных тематик, рулетки, известные карточные и стационарные развлечения в огромном многообразии от различных провайдеров.

  Сайт онлайн-казино – играть азино777

  Svar
 • 8. april 2023 kl 13:08
  Permalink

  Впервые с начала операции в украинский порт прителепалось иностранное торговое судно под погрузку. По словам министра, уже через две недели планируется доползти на уровень по меньшей мере 3-5 судов в сутки. Наша функция – выход на месячный объем перевалки в портах Большой Одессы в 3 млн тонн сельскохозяйственной продукции. По его словам, на симпозиуме в Сочи президенты перетерали поставки российского газа в Турцию. В больнице актрисе рассказали о работе медицинского центра во время военного положения и послали подарки от малышей. Благодаря этому мир еще сильнее будет слышать, знать и понимать правду о том, что продолжается в нашей стране.

  Svar
 • 9. april 2023 kl 16:18
  Permalink

  ####### OPVA ########
  ULTIMATE РТНС COLLECTION
  NO PAY, PREMIUM or PAYLINK
  DOWNLOAD ALL СР FOR FREE

  Description:-> vo.la/bzx9Uu

  Webcams РТНС since 1999 FULL
  STICKAM, Skype, video_mail_ru
  Omegle, Vichatter, Interia_pl
  BlogTV, Online_ru, murclub_ru

  Complete series LS, BD, YWM
  Sibirian Mouse, St. Peterburg
  Moscow, Liluplanet, Kids Box
  Fattman, Falkovideo, Bibigon
  Paradise Birds, GoldbergVideo
  Fantasia Models, Cat Goddess
  Valya and Irisa, Tropical Cuties
  Deadpixel, PZ-magazine, BabyJ
  Home Made Model (HMM)

  Gay рthс collection: Luto
  Blue Orchid, PJK, KDV, RBV

  Nudism: Naturism in Russia
  Helios Natura, Holy Nature
  Naturist Freedom, Eurovid

  ALL studio collection: from
  Acrobatic Nymрhеts to Your
  Lоlitаs (more 100 studios)

  Collection european, asian,
  latin and ebony girls (all
  the Internet video) > 4Tb

  Rurikon Lоli library 171.4Gb
  manga, game, anime, 3D

  This and much more here:
  or –> tw.uy/ksjqn
  or –> url.pm/hRfA1
  or –> u2b.eu/ua
  or –> v.ht/TvQgk
  or –> cutt.us/cglpS
  or –> t1p.de/cbyw7
  or –> gg.gg/1348na
  or –> gurl.pro/w-0i6v
  or –> 0se.co/Z5IoP
  —————–
  —————–

  Svar
 • 19. april 2023 kl 18:55
  Permalink

  Can I simply say what a relief to uncover somebody that truly understands what they are discussing over the internet. You certainly know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular given that you most certainly have the gift.

  Svar
 • 22. april 2023 kl 10:16
  Permalink

  I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

  Svar
 • 22. april 2023 kl 15:08
  Permalink

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

  Svar
 • 8. mai 2023 kl 02:36
  Permalink

  Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  Svar
 • 8. mai 2023 kl 03:20
  Permalink

  На сайте https://www.rupixel.ru вы сможете абсолютно бесплатно подобрать роскошные лицензионные фотографии от лучших фотографов, которые делают снимки на профессиональном уровне. Самыми популярными запросами на этом сайте являются: цветы, люди, растения, напитки, еда. Кроме того, имеются и избранные изображения. Скачивайте их на свое устройство, чтобы использоваться на свое усмотрение. Все они представлены в отличном качестве и высоком разрешении. Здесь снимки находятся в огромном количестве.

  Svar
 • 11. mai 2023 kl 07:10
  Permalink

  At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  Svar
 • 11. mai 2023 kl 11:33
  Permalink

  Сайт https://filethor.com/ предлагает ознакомиться с оперативными и надежными способами загрузки ПО для Windows! Перед вами самые последние выпуски ПО, а также наиболее популярные загрузки, которые применяются многими и по нескольку раз в день. На портале имеются плагины, браузеры, антишпионское ПО, а также софт для прослушивания музыки и многое другое, что обязательно вам пригодится. Все программы проверены на вирусы, а потому ими можно смело пользоваться. Скачивайте все, что вам необходимо.

  Svar
 • 27. mai 2023 kl 01:57
  Permalink

  Таможенное оформление товаров из Китая – ASIANCATALOG

  Китайские продавцы хорошо знают, что товары в Россию ввозятся двумя способами, применительно официального таможенного оформления и скрытой схемой, больше известной как карго. Какая разница между этими двумя типами импорта и к тому же на какие трудности нужно сконцентрировать внимание при отправке товара из Китая способами продавца.

  Правомерное таможенное оформление грузов из Китая – это таможенное оформление которое совершается по условиям с таможенным законодательством ЕАЭС и к тому же защищенной законодательством Российской Федерации.

  Недостоверное таможенное оформление (карго) заключает чрезмерные риски потери груза, не защищено законом и к тому же не содержит официальных документов.

  Принимая во внимание то, что Российская Федерация придает характерное внимание таможенному законодательству ЕАЭС, необходимость скрытого таможенного оформления (карго) прекращается. Даже, если товары из Китая будут привезены на территорию России без сложностей, получатели соприкоснутся с неприятной ситуацией невозможности будущей реализации, в числе прочего и реализацией товаров на значимых маркетплейсах России. Вследствие этого мы рекомендуем участникам ВЭД выбирать официальное таможенное оформление и избегать серое таможенное оформление.

  При всём при этом, в случае отправлении товара из Китая в ведущие города и рынки России и СНГ надобно акцентировать внимание на задачи логистики.

  Специалисты по таможенному оформлению ASIANCATALOG оказывают поддержку малому и среднему бизнесу России и СНГ при импорте китайских товаров, выступая в качестве участника внешнеторговой деятельности проводят таможенное оформление китайских товаров c выдачей официального пакета документов для дальнейшей торговли на внутреннем рынке и предлагают услуги по таможенному оформлению товаров из Китая по договору услуги таможенного оформления, при импорте товаров из Китая под открытый внешнеторговый контракт клиента.

  Таможенное оформление китайских товаров – это основной вид деятельности компании, содержащий ответственность и незамедлительное проведение таможенного оформления с уплатой таможенных пошлин. Мы предлагаем услуги таможенного оформления товаров юр. лицам и физическим лицам, являющимися резидентами России и СНГ.

  Svar
 • 10. juni 2023 kl 20:53
  Permalink

  Таможенное оформление товаров из Китая – ASIANCATALOG

  Китайские экспортеры безусловно понимают, что грузы в Россию импортируются несколькими способами, с учетом правильного таможенного оформления и неофициального ввоза, более известной как карго. В чем разница между этими двумя формами ввоза и также на какие сложности надо сконцентрировать внимание при отправке грузов из Китая силами продавца.

  Официальное таможенное оформление товаров из Китая – это таможенное оформление которое проводиться по условиям с таможенным законодательством ЕАЭС и к тому же защищенной законом Российской Федерации.

  Неправомерное таможенное оформление (карго) содержит повышенные риски потери груза, не подкреплено законом и также не имеет законных документов.

  Учитывая, что Российская Федерация придает особое внимание таможенному законодательству ЕАЭС, существенность скрытого таможенного оформления (карго) прекращается. Кроме всего прочего, в случае если товары из Китая будут доставлены на территорию России без задержки, хозяева столкнуться с неприятной ситуацией нереальности будущей торговли, в том числе и сбыта товаров на значимых торговых площадках России. Вот почему мы даём совет участникам внешнеэкономической деятельности выбирать официальное таможенное оформление и игнорировать серое таможенное оформление.

  К тому же, в случае отправке товаров из Китая в основные города и рынки России и СНГ надо обратить внимание на вопросы логистики.

  Специалисты по таможенному оформлению ASIANCATALOG оказывают поддержку малому и среднему бизнесу России при ввозе товаров из Китая, выступая в должности участника ВЭД осуществляют таможенное оформление китайских товаров c выдачей официального пакета бухгалтерских документов для последующей продажи на рынке и оказывают услуги по таможенному оформлению товаров из Китая на основе договора услуги таможенного оформления, при доставке товаров из Китая под оплаченный внешнеэкономический контракт клиента.

  Таможенное оформление китайских товаров – это профессиональный вид деятельности нашей компании, обеспечивающий ответственность и быстрое прохождение таможенного оформления с оплатой таможенных пошлин. Мы оказываем услуги таможенного оформления товаров из Китая юридическим лицам и физ. лицам, являющимися резидентами России и СНГ.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *