Mobilabonnement best i test 2019

Det er et hav av mobilabonnementer der ute og alle mener at de selv er best og billigst. Vi i Vikingtest har nå tatt oppdraget i egne hender for å gi det norske folk det faktiske bildet av mobilabonnementer der ute.

Vi har testet følgende:

  1. Fart (nedlastings og opplastinghastighet) og dekning
  2. Pris
  3. Annet (generell omtale, kundeservice og annet)

Før vi går i gang med testen er det en ting vi ønsker å spesifisere. Når det gjelder dekning er det to telskaper som har monopol på tele-dekning i Norge, Telenor og Telia. Alle andre selskaper leier av enten Telenor eller Telia. Når vi sammenligner dekningen til hvert av selskapene, er det dermed Telenors dekning og Telias dekning vi sammenligner. 

 

Eskpertpanel og redaktør:

Håkon Svendsen: IT-spesialist

Bilderesultat for guy with glasses

De aller færreste tenker på utgiftene knyttet til mobilabonnement. Folk flest aner ikke hvor mange tusen kroner de kunne spart i løpet av kort tid ved å bytte, og fortsetter dermed å bruke mobilabonnementet knyttet til kjøp av mobilen som i de fleste tilfeller ligger på 300-500 kr /måneden. Jeg kan garantere at du lett kan finne et mobilabonnement halvparten så dyrt med samme muligheter som det du betaler for i dag.

 

Under finner du en tavleoversikt, vi anbefaler likevel at du blar lengre ned for å lese hele anmeldelsen til hvert mobilabonnement.

La oss starte med Norges helt klart største teleselskap

6. Telenor

Bilderesultat for telenor

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (3/6)

Telenor er norges største teleselskap og jeg er helt sikker på at mange av dere som leser dette innlegget har et Telenorabbonoment.

Dekning og hastighet

Telenor reklamerer for å være verdens raskete mobilabonnement. Det de legger i dette, er ikke at de har dekning over hele verden, men at de har avtaler rundt i verden der de selv har plukket ut de raskeste telepartnerne. Det er det imidlertid vanskelig å bevise.

Når det gjelder dekning i Norge har både Telenor og Telia meget god dekning. I følge en test gjort av tek.no av dekningskartet av Telenor og Telia, dekker Telia 10% mer enn Telenor. Telia og Telenor dekningskart

Det gjelder imidlertid stort sett bare deler av Finnmark, som er uinteressant for de fleste.

Under vår test ser det imidlertidig ut til at Telenor har bedre dekning enn Telia, da Telenor dekker større deler av Norge med 4G. Forskjellen er størst i havet og på innlandsfjellet. Der har Telenor bedre 4G dekning.

Dekningskart: Telenor til venstra og Telia til høyre

Når det gjelder det nye superraske 4G+ nettet har Telia helt klart et forsprang. Telenor har kun klart å få på plass 4G+-dekning i spissen av sør-Norge, mens Telia ser ut til å gi en god dekning over Norge.

Konklusjon for dekning og hastighet

Telenor har god 4G dekning over hele Norge. 4G gir en god opplastnings og nedlastinghastighet, og de færreste av oss trenger noe raskere. Dersom du ønsker noe raskere som 4G+, bør du ikke gå til Telenor (ennå).

Pris

En oversikt over prislisten til Telenor ser du under. Prisene er definitivt høye i forhold til andre leverandører. Det trekker selvsagt ned i ratingen vår.

 

Annet:

Kundeservicen til Telenor er åpen 24 timer i døgnet. Telefontjeneste er imidlertid ikke gratis, men ligger på kun 80 øre/minuttet som ikke er mye å klage på. Videre har de en gratis chat du kan benytte deg av. De responderer raskt på telefon. Kundeservicen til Telenor må derfor konkluderes som god.

 

 

5. Telia

Bilderesultat for telia

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(4/6)

Telia (tidligere Netcom) er norges andre største mobilselskap etter Telenor.

Dekning og hastighet

Telias 4G+ dekning er klart bedre enn Telenors, men 4G dekningen til Telia er noe dårligere på havet og innlandsfjellet (se analyse under Telenor). Vi ser på Telias dekning som svært god og det er tydelig de satser for å utvide 4G+ dekningen.

Pris

For alle

GB/mPris/m
2249 kr
4329 kr
6379 kr
10429 kr
15479 kr
20529 kr
Uendelig 579 kr

Under 29 år

GB/mPris/m
3249 kr
6329 kr
8379 kr
12429 kr
18479 kr
25529 kr

I likhet med Telenor gir Telia litt bedre tilbud til de yngre, men det er minimalt. Prisen er også litt bedre enn Telenors, men prisen for mobilabonnement er forsatt altfor dyrt etter vår mening.

Annet

Kundeservicen til Telia er kun åpen fra 08-20 på hverdager, 09-17 på lørdager, og 10-15 på søndager. Det er heller ikke gratis å ringe Telia, men koster omtrent det samme som Telenor (ca 80 øre/minuttet). Videre har de en gratis chat du kan benytte deg av. Kundeservice ser ut til å svare raskt når vi ringer dem.

 

4. Onecall 

Bilderesultat for onecall

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(4/6)

Onecall ble startet i 2003 og har vært et voksende mobilabonnement-selskap siden.

Dekning og hastighet

Onecall leier Telias telelinje og har dermed bedre 4G+ dekning enn Telenor og leietakere av Telenor.

Pris

Onecall reklamerer med ‘pris for folk flest’, men det betyr ikke akkurat at de er billigst.

Gb/mPris/m
1179 kr
2219 kr
4269 kr
6319 kr
8369 kr
12419 kr
16469 kr

Onecall er litt billigere enn Telenor og Telia. For 6 GB / måned, må du betale 379 kr hos Telia og 319 hos Onecall. Det blir 600 kr forskjel i året.

Annet

Kundeservice er åpen fra:

Mandag til fredag: 08:00-20:00
Lørdag: 10:00 – 15:30
Søndag: Stengt

Dette gjelder både telefon og chat.

 

 

3. Talkmore

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(5/6)

 

Dekning og hastighet

Onecall leier Telenors telelinje og har dermed litt bedre 4G-dekning, men dårligere 4G+ dekning enn Telia.

Pris

mobilabonnement priser best i test

Annet

Kundeservice er åpen fra:

Mandag til fredag: 09:00-17:00
Lørdag-søndag: 10:00 – 14:00

Talkmore kan også nås på Chat og epost.

 

2. Chilimobil

Bilderesultat for chili mobil

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(5/6)

 

Dekning og hastighet

Onecall leier Telias telelinje og har dermed bedre 4G+ dekning enn Telenor og leietakere av Telenor.

Pris

Prisen er klart billigere enn de tidligere nevnte, og spesielt liker vi tilbudet de har for store datamengder. Chili mobilabonnement gjør det derfor sterkt i testen.

Annet

Kundeservice er åpen fra: Man-Fre: 09:00-17:00, og er stengt i helgene. Det er kun mulig å kontakte dem via epost eller telefon.

Noe annet som bør nevnes med chilimobil, er at de har fått kritikk fra forbrukertilsynet da deres ‘fri abbonoment’ ikke viste seg å være så fritt likevel. Det har vært klare restriksjoner i forhold hva du kan gjøre med et slikt abbonoment. Dersom du ønsker å bestille dette abbononmentet, anbefales det å nøye gå igjennom hva ‘fritt’ innebærer før du bestiller.

 

 

 

1. Icenet

Bilderesultat for ice net

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer(6/6)

 

 

Icenet har vokst seg svære de siste årene og har havnet på en tredjeplass på listen over norges største teleselskaper.

 

Dekning og hastighet

Onecall leier Telias telelinje og har dermed bedre 4G+ dekning enn Telenor og leietakere av Telenor.

Pris

Akkurat nå har Ice kampanje på sitt ‘bli kjent abbonoment’ de gir deg 30GB i 2 måneder for 99 kr. Deretter gir de deg et forslag basert på ditt forbruk.

Dermed følger prislisten nevnt nedenfor:

Fordelen med denne kampanjen er at du kan bruke 30GB i to måneder for prisen av totalt 198,-. Det betyr at du vil spare over 500,-. Etter dette perioden kan du velge å kanselere, da det ikke er noen bindingstid, eller fortsette med et av de andre tilbudene deres som har en meget lav pris.

Eventuelt kan du bytte til Chilinett etter kampanjeperioden som ser ut til å være hakket billigere, men det er noe vi ikke anbefaler da pengene du sparer ligger på 15-25 kr per måned og Chilinett har tidligere fått kritikk for deres utydelige avtaler med kundene.

Annet

Kundeservice er åpen:

Hverdager: 08:00 – 20:00
Lørdager: 08:00 – 16:00
Søndag: Stengt

Icenet kan nås på både telefon, epost og facebookchat.

 

 

Én kommentar til «Mobilabonnement best i test 2019»

  • 11. mai 2019 kl 14:59
    Permalink

    Takk for det, da ble det byttet til Icenet på flekken.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: