Test av alkometer

Alkometer er ikke bare veldig praktisk å ha før en eventuell kjøretur, men det er også veldig gøy å ha på fest. Hvor mange ganger har du selv spurt deg om hvor høy promille du har og har prøvd å regne det ut i forhold til enheter drukket, per time, delt på hvor mye du veier. Selv om det går an å gjøre et anslag på den måten, er det både mye kjedeligere og veldig mindre nøyaktig enn et alkometer.

Alkometer er både veldig praktisk å ha i hjemmet, og en gave som alltid vil falle i smak.

Det finnes to typer alkometer. De du fårt kjøpt for et par hundrelapper og som er mer en bipende barneleke enn noe annet, og et seriøst alkometer som ligner det politiet bruker. I denne testen gikk vi igjennom begge deler.

Vi ønsker å gjøre våre lesere oppmerksom på at en god del (billige) promillemålere er meget upålitelig og har derfor blitt sterkt frarådet av NAF ved bruk før kjøring etter inntak av alkohol. De beste promillemålerne i denne testen, er noe vi personlig ville stolt på før en eventuell kjøretur, da de har en såpass høy presisjonsopplsutnig. En av disse promilletesterne er så god, at den blir trolig tatt i bruk av politiet i mange land.

I testen la vi vekt på følgende:

  • Pris
  • Presisjon
  • Levetid
  • Ekstra funksjoner

 

Slik gjennomført vi testen

2 modige frivillige deltagere: Mathilde og Vidar

  1. Vi drakk først 2 enheter med alkohol og utførte dermed en blodprøve som er 99% nøyaktig.
  2. Deretter utførte vi tester med ulike alkometere for å måle hvilke av alkometerene som var mest likt det blodprøven tilsa.
  3. Så drakk vi 5 enheter med alkohol og utførte den samme testen på nytt

 

Vi har lagt til link til hvor du kan få tak i produktene. Vi har ikke lagt til link dersom vi fraråder fra kjøp av varen. 

 

Her er testresultatene:

 

Alkometer alcoscan AL9000

test alkometer

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (6/6)

        1,895 Kr

Testens vinner ble Alkometer alcosan AL9000. Den ble levert i en solid beholder som anbefales å bruke for forlenget levetid. Produktet er av hel-metall, ikke plastikk som de leketøysalkometerne ofte er.  Alt som trengtes å gjøre for å bruke alkometeret, var å sette en tube inn på siden og blåse etter anvisning på skjermen. Et blås var nok, og ventetiden var overraskende kort.

Presisjonen på produktet var beskrevet som 90% av produsenten, men vi målte den til en gjennomsnittlig 95% . (93 og 95% første test, 97% og 95% andre test ).

Vi konkluderte med at aparatet ikke bare vare egnet for fester og gøy, men kunne også brukes med ganske god sikkerhet før kjøring med bil.

 

Alkometer ALP-1

Alkometer ALP-1

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (6/6)

      3,895,- Kr

ALP er en annen modell i en dyrere prisklasse, men kommer også med en del flere funksjoner og tilleggsprodukter. Alkometeret er bygget med et alkoholbasert brenselsselle, slik at det er høyst usansynlig at den reagerer på andre produkter. En morsom, og kanskje praktisk funksjon du ikke finner i produktene overfor, er at den lagrer historie på opptil 500 tidligere målinger.

Når det gjelder presisjon på dette produktet, var det særdeles bra. I produktbeskrivelsen ligger den på 95%, men vi målte den til 97%. (100%, 96 %, 96%, 97% ).

https://test-deg.no/alkoholtest-1/alkometer-6/alkometer-alp-1-203.html

 

 

Alkometer Lifeloc FC10

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (5/6)

     8,995,- Kr

Dersom du har lyst på et alkometer tilsvarende det politiet bruker, er Lifeloc FC10 det nærmeste du kommer. Det må du også være villig til å betale svært mye for, men dersom du ofte er i en situasjon dagen derpå der du absolutt må kjøre bil, er dette et produkt som kan spare deg for store summer i bøter.

Produktet er så presist, at det i følge utvikleren, brukes av politi i hele verden, inkludert de fleste stater i USA.

Lifeloc har en positiv og en passiv testing. Dersom du ønsker å teste om du i det hele tatt har promille, trenger du ikke munnstykke og kan bare blåse rett inn i maskinen. I løpet av et sekund, kan Lifeloc gi svar på om du har promille. Dersom du ønsker en mer nøyaktig måling, blåser du som vanlig i et munnstykke og vil få et svar i løpet av 10 sekunder.

Lifeloc skiller seg ut fra de andre produktene. Det er utrolig raskt, og man trenger ikke vente lenge mellom testene.

Alkometeret reklameres også for å ha et særdeles høyt livsløp og kan vare i over 20 år. Dette skylles en platina-celle (brukt til strømforsyning) som er av vesentlig bedre kvalitet enn det som er brukt på andre alkometere. Cellen gjør også at batterilevetiden er lengre, 4 stk AA-batterier holder til imponerende 6000 prøver.

Vår konklusjon er at dette alkometeret er definitivt i en egen klasse, både kvalitetsmessig, men også prismessig. Det er definitvt mer et verktøy, enn en leke på fest. Men sett at den varer i 20 år, er dette kanskje en ikke så urimelig investering likevel. Grunnet prisen, gir vi likevel ikke dette produktet toppscore.

Innovagoods Digital Alkotester

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammer (1/6)

Pris 259,-

Vi måtte jo selvfølgelig teste en billig versjon også, og det var omtrent som forventet. Med en presisjon på 35% (de gangene den fungerer), er denne promilletesteren mer en nøkkelring enn en alkotest.

ICT FCA-7000 promilletester

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammer (1/6)

Pris 1078,-

Forventningene var høye etter å ha lest andre anmeldelser, men det varte ikke lenge etter det første blåset. Promilletesteren var overraskende rask, men ikke presis i det hele tatt. Vi målte presisjonen til 50%, med en feil, der vi måtte utføre en måling på nytt.

Tatt i betraktning at denne koster over tusen kroner, gir vi denne kun 1/6 i rating.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: