Stor test av støvsugere 2019

Den perfekte støvsugeren kan være vanskelig å finne. Du trenger en enhet som sikrer at støv og smuss ikke klarer å gjemme seg, du trenger en enhet som passer med ditt hjem og dine behov, og som ligger innenfor budsjettet. I denne testen er vårt mål å hjelpe deg med dette valget.

Vi har vært på jakt etter å finne det beste av det beste rengjøringsmidlet som er tilgjengelige akkurat nå. Støvsugerne vi har funnet, vil la teppene bli rene, gulvene vil skinne, og det vil forhåpentligvis avlaste en litt av stresset hverdag. Dessuten må du kanskje ikke punge ut med så mye som du tror.

Vi har lagt inn en betydelig mengde støvsugingstimer for å vurdere og gjennomgå støvsugere som er oppført nedenfor, så du vet hvilken modell som er best å kjøpe i 2019.

Den gode nyheten er at de beste støvsugere på toppen av listen har blitt smartere, de er lettere, og de er også enklere å bruke hvert år. Hva det betyr, er at de beste av de beste støvsugerne i 2019 som vi har samlet sammen under, virkelig imponerer. Vi kan fortelle deg at disse støvsugene suger – og vi mener det på best mulig måte.

 

Først skal vi ta en titt på håndstøvsugere.


1. DYSON V10 Absolute 

Dyson V10 Absolute

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (6/6)

Pris 5790,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Netonet tilbyr støvsugeren for 5690, men vi mener at det er bedre å betale 100,- ekstra og få tilgang til en bedre service etter kjøpet, noe Whiteaway garanterer.

Denne støvsugeren skilte seg ut fra resten av sugere. Den ble så revolusjonerende da den kom, at Dyson, et kjempeselskap på området, sluttet fullstendig å produsere støvsugere med beholdere.

Støvsugere med beholdere rommer ikke nødvendigvis mer støv enn beholdsfrie støvsugere, det bare ser slik ut siden  (den mye større) motoren også er montert inne i beholderen. Videre tar det mye lengre tid å skifte ut posen enn det gjør på Cyclon V10 støvsugeren som har en enkel glassbeholder istedet for en ekkel støvsugepose.

Dyson V10 er med andre ord det beste Dyson har produsert noensinne, og det er ganske klart da V10 er i stand til å produsere 20% mer sugekraft enn forgjengeren V8, noe vi kan bekrefte under testingen vår.

V10 er designet perfekt for å gi best mulig ytelse. Ifølge Dyson, kan Cyclone V10 justere seg selv etter temperatur, luftfuktighet og luftrykk, alt for å være mest mulig effektiv.

Dersom du setter Cyclone V10 til maks styrke (noe vi kun anbefaler i visse tilfeller), varer den kun 5 minutter. Dersom du setter den på en mer normal styrke, varer den i godt over en time.

Bilderesultat for DYSON V10 Absolute

Les vår fulle Dyson V10 anmeldelse


2. PHILIPS FC Speed Pro

Philips FC6823/01

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammer(5/6)

Den neste på listen vår var fjorårets testvinner, og selv om den har blitt utkonkurert av Dyson, er den et godt alternativ.

Denne modellen er også en håndstøvsuger og kan minne om Dyson V10, men en litt mindre kraftig utgave.

Pris 5490,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Les vår fulle PHILIPS FC6823 anmeldelse


3. Dyson V8

Dyson V8 Absolute

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer Bilderesultat for viking hammer(5/6)

Pris 3489,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Selvfølgelig måtte vi ta med lillebroren til Dyson V10 på listen. Dyson V8 støvsugeren har vært veldig populær i hele verden i lang tid og var en av de beste på markedet før V10 tok over.

På samme måte som V10, har den yngre utgaven et design som oser av kraft. Et lekkert, men kraftig design som tar rengjøring på alvor.

Den største forskjellen på de to modellene, er at V10 varer har en batterikapasitet på 60 minutter, mens V8 har en kapasitet på 40 minutter. Videre tar det mye lengre tid å lade V8 (5 timer), enn V10 (3,5 timer). Dyson V8 har også en 50% mindre støvkapasitet enn V10, men begge veier det samme.

Fordelen med V8 er at den er mye billigere enn V10, så dersom du velger å ofre litt kvalitet for å spare litt penger, er nok dette det beste valget for deg.

 

Les vår fulle Dyson V8 anmeldelse


4. BOSCH Athlet BCH6ZOOO 

Bosch Athlet BCH6ZOOO

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (4/6)

En litt mindre kraftig og litt mer klumpete design enn de forige nevnte, men absolutt bedre enn den typiske støvsugeren med beholderen alle har i hjemmet.

Støvsugeren har en arbeidskapasitet på 60 minutter som ikke er mindre enn Dyson V10, men det må også sies at Dyson V10 suger mye bedre og har lettere for å rengjøre matter, fliser, gulvsprekker, og tepper enn denne modellen.

Bosch Athlet har videre en lengre ladetid på 360 minutter, sammenlignet med Dyson V10’s 210 minutter. Videre veier den nesten dobbelt så mye som Dyson V10 og det er en viktig faktor når det gjelder støvsugere. Ved bruk av denne støvsugeren blir du sliten i armen etter halve jobben er gjort, da ingen avlasting er tilgjengelig som ved vanlige støvsugere som hviler på gulvet. Det får en til å undre hva de har puttet i støvsugeren som gjør at den veier dobbelt så mye som Dyson V10, og er fortsatt ikke like kraftig.

Det positive er at denne støvsugeren er dobbelt så billig som Dyson V10 og gjør en meget god rengjøringsjobb. Vi mener likevel at vekten på 4.5kg er for mye når det gjelder en håndholdt støvsuger og trekker derfor den ned på ratingen.


5. IROBOT Roomba 981

iRobot Roomba 981

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (6/6)

Pris 8769,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Vi snakket tidligere om revolusjonerende støvsugere, men nå skal vi vise at fremtiden virkelig er her. Dagens robotstøvsugere er som en liten ekstra hjelper som støvsuger helt av seg selv. Den har ingen problemer med å gå rundt bord, stoler og kan klatre over små kanter, men trenger ekstra hjelp i trapper.

Roomba 981 kan støvsuge i opptil to timer og lader på bare tre. Det betyr at du kan støvsuge hele huset uten å trenge å lade den på nytt.

Se for deg dette scenarioet. Det er lørdags morgen, du vet at du bør støvsuge. Det er en halvtimes arbeid, men det må gjøres. Med Roomba kan du likesågodt lage deg en ekstra kaffekopp, finne frem mobilen, og klikke ‘clean’, så gjør Roomba jobben. Eller du kan innstille Roomba 981 til å vaske på gitte tidspunkter i uken slik at det alltid er rent når du kommer hjem til huset.  Det er derfor ikke så rart at så mange velger å gå over til robotstøvsugere.

Så til kritikken. Roomba981 er selvsagt ikke like kraftig som Dyson V10, men gjør likevel en god nok rengjøringsjobb til å være tilfreds. Videre er ikke dette en stillegående maskin, slik mange ser for seg, det er jo en støvsuger som skal være i stand til å suge støv, så selvsagt vil støynivået være der. En stillegående støvsuger må vi nok vente lenge på.

En annen forskjell er at robotstøvsugere krever at du leser bruksanvisning… Kjedelig hva? Vel, vi greide å sette igang Roomba på under 30 minutter, så da klarer nok de fleste forbrukere å gjøre det samme i løpet av ganske kort tid.

 

Dette liker vi spesielt godt med Roomba 981-modellen

 • Den har ulike spesialfunksjoner for ulike gulvmateriale, f.eks for fliser, tregulv og tepper.
 • Sammenlignet med andre robotstøvsugere er den intelligent laget og setter seg sjeldent fast
 • Den har god batterilevetid
 • Generelt god rengjøringsstandard
 • Har en egen APP som informere deg om når den skal rengjøre / har rengjort, om den skulle sette seg fast osv.

6. DYSON RB01 360 EYE

Dyson RB01 360 EYE

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (6/6)

Pris 9599,- Kjøp hos Skousen her 

Pris 9689,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Dyson står høyt på listen over selvskaper som presterer inne støvsugerbransjen, og det klarer de også med sin første lanserte robotstøvsuger.

Etter å ha lastet ned appen var alt vi trengte å gjøre å la roboten gå rundt på egen hånd og observere med sitt innebygde kamera. Etter det, kunne den gå rundt på egen hånd i huset og gjør jobben for oss.

Den har ingen problemer med oppgavene vi gir den og suger opp alt den skal. Når den begynner å gå tom for strøm, går den automatisk tilbake til ladestasjonen for en liten pause, før den fortsetter med oppgaven sin.

DYSON RB01 360 er litt større enn Roomba 981 og kommer derfor også litt vanskeligere til rundt stoler og bord, men det er snakk om små marginer. Den har heller ingen problemer med å dekke hjørnene i huset. Videre er denne maskinen litt kraftigere enn Roomba, men med tanke på størrelsen, er ikke det overraskende. Begge disse robotene gjør definitivt det de er programert til å gjøre, nemlig å avlaste deg med renjøringen.


7. MIELE Scout RX2 SLQL0

Miele Scout RX2 SLQL0 10673810

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (4/6)

Pris 5979,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Miele har prøvd i lang tid å komme innpå robotstøvsugermarkedet, og har nå kanskje endelig greid det. Med sine tidligere versjoner som VlS1X og dens evne til å konstant sette seg fast, med Roventux V og dens utrolig dårlige batterikapasitet, så det ikke ut til at de noen gang kom til å presse seg inn i markedet.

De klarte likevel å gjøre et lite gjennombrudd med Scout RX1, men den ble raskt spist opp på markedet av Roomba-giganten. Miele har nå endelig klart å lansere en robot, som selvsagt ikke klarer å konkurere med alle funksjonene til Robot Eye og Roomba, men når det gjelder enkel rengjøring av hus for en billigere penge, klarer den nye lanserte Scout RX2 seg overraskende fint.

Designet kan minne om Roomba 981, en flat ufo som sveiper over gulvet med børstene sine.

Miele kommer også med an app der du kan stille inn en timeplan for når den skal støvsuge.

Se video under for støvsugeroboten i aksjon

https://www.youtube.com/watch?v=QgzBbgDJ8tE


8. Electrolux PUREi9

Electrolux PUREi9 Shale Grey Satin Luxe

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (4/6)

Pris 5745,- Kjøp hos Whiteaway her Bilderesultat for whiteaway

Purei9 er den siste robotstøvsugeren vi anbefaler, og under kan du lese hvorfor. Purei9 kostet over 10.000 kr ved lansering, men har nå blitt presset ned til halve prisen da den har blitt fullstendig utkonkurert på alle områder. Det eneste den kan klare å konkurere med, er den lave prisen (til robotstøvsuger å være)

Purei9 klarer seg helt fint som de andre robotene på gulvflater, men problemer oppstår der et gulv består av to forskjellige typer, f.eks flis og tre, eller tre kombinert med teppe. Det betyr at ved mindre din gulvflate består av kun en type materiale, må du forberede deg på å gi Purei9 et løft ganske ofte.

Videre er batteritiden mye dårligere enn på de andre maskinene. Purei9 er kun i stand til å støvsuge i 40 minutter, før den blir nødt til å lade seg opp på nytt.

Når det gjelder rengjøringsarbeidet, gjør roboten en helt fin jobb, spesielt på gulvplatene. Når det gjelder tepper, har den litt større problemer.

Purei9 er en helt fin robot for deg som har et enkelt gulvmateriale.

 

Det er nå 2019 og vi må tillate oss å være litt kresne, selv når det gjelder roboter. Robotene under ville vært fantastiske for 10-15 år siden, men med dagens robotstøvsugere holder de ikke mål.


9. Severin RB7025

Severin RB7025

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (2/6)

Og nå til robotstøvsugere vi IKKE anbefaler.

Det kan være fristende å kjøpe en robotstøvsuger til en pris så lav som denne, men etter vår mening er det da mye bedre å kjøpe vanlig støvsuger, denne robotstøvsugeren ikke avlaster deg mer enn en vanlig.

Denne maskinen trenger nemlig hjelp i de fleste sammenhenger og klarer seg kun fint på et flatt gulvmateriale. På fliser og tepper, kan du likesågodt la være. Videre presterer ikke batteritiden godt i en leilighet på over 50 kvadrat.

Videre har den ingen ladestasjon slik at du må manuelt plugge inn laderen. Den har selvsagt heller ingen app der du kan stille inn en støvsugeplan. Denne roboten blir derfor mer en leke enn et avlastningmiddel i rengjøringsarbeid.

 


10. IROBOT Roomba 605

iRobot Roomba 605

VIKINGSCORE:Bilderesultat for viking hammerBilderesultat for viking hammer (2/6)

En ikke så mye annerledes robotstøvsuger er Roomba 605, en gammel og utgått robotstøvsuger som Roomba ga opp for lenge siden, men som fremdeles er i salg i norske butikker. Vi tror at grunnen til at folk fortsatt kjøper denne, er fasinasjonen av en robot som faktisk kan rengjøre gulvflatene for deg, uten å tenke over hvor mye tid du faktisk sparer.

Roomba 605 er og forblir en leke, den må manuelt lades, og det forholdsvis ofte. Det er morsomt å se på den, men er ingen investering i hverdagen sammenlignet med de forige støvsugerene vi har testet.

 

 

 

 

53 kommentarer til «Stor test av støvsugere 2019»

 • 19. april 2023 kl 18:55
  Permalink

  Can I simply say what a relief to uncover somebody that truly understands what they are discussing over the internet. You certainly know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular given that you most certainly have the gift.

  Svar
 • 24. april 2023 kl 06:33
  Permalink

  I obviously adored her, but it was hard to look at her and know what could have been priligy and cialis together 169 170 Known risk factors include a history of nephrolithiasis, diabetes especially poorly controlled, elevated CRP, positive urinary nitrites, larger stone size 5 mm, and peri renal fat stranding

  Svar
 • 1. mai 2023 kl 23:43
  Permalink

  I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

  Svar
 • 7. mai 2023 kl 03:20
  Permalink

  [url=http://amoxicillinrp.online/]amoxicillin canada prescription[/url]

  Svar
 • 7. mai 2023 kl 07:14
  Permalink

  price of wellbutrin in south africa [url=https://wellbutrin.science/]wellbutrin generic price[/url] zyban discount

  Svar
 • 8. mai 2023 kl 17:20
  Permalink

  [url=https://aprednisone.com/]where can i buy prednisone online[/url]

  Svar
 • 8. mai 2023 kl 18:05
  Permalink

  Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  Svar
 • 9. mai 2023 kl 06:16
  Permalink

  diclofenac 75 mg [url=http://diclofenac.foundation/]diclofenac 150 mg tab[/url] diclofenac cream

  Svar
 • 9. mai 2023 kl 13:08
  Permalink

  budesonide cost usa [url=http://budesonide.pics/]budesonide cream[/url] budesonide 3

  Svar
 • 9. mai 2023 kl 23:04
  Permalink

  Are there any serious side effects of [url=http://synthroidmx.online/]synthroid 5 mcg[/url]?

  Svar
 • 10. mai 2023 kl 23:42
  Permalink

  I wouldn’t trust [url=http://flassix.com/]Lasix 10[/url] again.

  Svar
 • 11. mai 2023 kl 07:23
  Permalink

  I’ve been reduced to searching online forums for answers to ‘[url=http://clomid2023.online/]can you buy Clomid without a prescription[/url]?’

  Svar
 • 12. mai 2023 kl 14:48
  Permalink

  where to buy amoxil [url=https://amoxila.charity/]amoxil 250 mg capsule[/url] buy 250 mg amoxil online

  Svar
 • 13. mai 2023 kl 06:33
  Permalink

  [url=https://erythromycin.science/]how much is erythromycin tablets[/url]

  Svar
 • 14. mai 2023 kl 18:20
  Permalink

  No need to overspend on acne treatment when our [url=http://accutan.online/]cheap Accutane[/url] is just as effective.

  Svar
 • 15. mai 2023 kl 03:10
  Permalink

  The [url=http://synthroidmx.online/]Synthroid price Canada[/url] is much more affordable now.

  Svar
 • 15. mai 2023 kl 15:29
  Permalink

  trazodone otc price [url=http://trazodone.skin/]trazodone hcl 50mg[/url] cost of trazodone in canada

  Svar
 • 16. mai 2023 kl 17:58
  Permalink

  atenolol prescription coupon [url=https://tenormin.party/]purchase atenolol[/url] buy tenormin

  Svar
 • 8. juli 2023 kl 04:26
  Permalink

  [url=http://isotretinoin.skin/]buy accutane mastercard[/url]

  Svar
 • 28. juli 2023 kl 15:27
  Permalink

  [url=https://pharmacies.charity/]best online pharmacy no prescription[/url]

  Svar
 • 30. juli 2023 kl 19:57
  Permalink

  [url=https://celecoxibcelebrex.online/]celebrex 200mg price south africa[/url]

  Svar
 • 4. august 2023 kl 23:41
  Permalink

  [url=https://albenzaalbendazole.online/]where can i buy albendazole[/url]

  Svar
 • 11. august 2023 kl 15:09
  Permalink

  [url=https://escitalopram.science/]buy lexapro brand name online[/url]

  Svar
 • 15. august 2023 kl 07:47
  Permalink

  [url=https://duloxetine.foundation/]cheapest price for cymbalta[/url]

  Svar
 • 15. august 2023 kl 17:59
  Permalink

  [url=http://trustedtablets.shop/]non prescription medicine pharmacy[/url]

  Svar
 • 31. august 2023 kl 12:28
  Permalink

  [url=https://lasixpx.online/]furosemide 40 mg tablets[/url]

  Svar
 • 3. september 2023 kl 02:55
  Permalink

  [url=https://diflucan.business/]diflucan pills for sale[/url]

  Svar
 • 17. september 2023 kl 15:00
  Permalink

  [url=http://doxycyclineab.online/]doxycycline online singapore[/url]

  Svar
 • 27. september 2023 kl 19:30
  Permalink

  [url=http://antabusent.online/]buy disulfiram india[/url]

  Svar
 • 31. oktober 2023 kl 03:24
  Permalink

  [url=http://thehappyfamilystore.online/]online pharmacy products[/url]

  Svar
 • 11. november 2023 kl 11:24
  Permalink

  [url=https://diflucanld.online/]diflucan buy online usa[/url]

  Svar
 • 11. november 2023 kl 21:30
  Permalink

  [url=http://prednisome.online/]prednisone 20 mg online[/url]

  Svar
 • 6. desember 2023 kl 03:47
  Permalink

  [url=http://diflucan.cfd/]can you buy diflucan otc[/url]

  Svar
 • 1. januar 2024 kl 15:44
  Permalink

  [url=https://doxycycline.directory/]doxycycline 100mg tablet brand name[/url]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *